'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Croutons, Sempurna - Fundraiserian

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Croutons, Sempurna

Roti Bakar

Mencari idea resipi roti anti-crash yang unik? Sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencari resipi roti bakar yang menakjubkan, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai biasa menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk mencari maklumat tentang imej dan menggunakannya sebagai idea. dan kali ini saya akan memberi panduan cara memasak resepi crouton anti gugur. Memasak tidak sukar dan tidak mudah. Jika pemprosesan tidak baik, hasilnya akan menjadi hambar dan secara amnya tidak menyenangkan. Manakala crouton yang baik sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

Banyak faktor mempengaruhi rasa keropok, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, pemprosesan dan penghidangan. Jangan risau jika anda ingin membuat crouton yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah imej crouton yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi.

Nah, kali ini kita akan cuba, jom, cara memasak crouton sendiri di rumah. Berpegang pada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu anda menyihatkan badan dan keluarga. Anda boleh membuat crouton dengan 2 bahan dan 3 langkah pemprosesan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Cabaran menu minggu ni ialah Mottainai...aku ada idea nak buat crouton...crouton ni guna roti...bila habis roti jangan buang so jom buat crouton ni untuk dimakan bersama salad. Maaf, sekarang saya terpaksa buat crouton ni sebab ramai pelanggan luar negara suka makan dengan salad... disini saya tunjukkan cara pembuatan crouton ni. Ianya sangat ringkas dan mudah, hanya dengan 2 bahan sahaja 😉👌

Bahan dan rempah yang digunakan dalam penyediaan crouton:

  1. 3 keping roti (apa-apa jenama roti, basi atau baru)
  2. 60 g mentega/marjerin cair

Cara memasak crouton

  1. Sediakan kiub roti... kadang2 tinggal 3 ketul 😅
  2. Cairkan mentega/marjerin
  3. Kacau mentega/marjerin yang telah dicairkan ke atas roti sehingga sebati, kemudian bakar pada suhu 180°C selama 10 minit. Biarkan sejuk, boleh simpan dalam bekas kedap udara 😊 boleh dihidangkan bersama salad untuk menu hidangan sihat 👌😍

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami sajikan di halaman ini. Kami berharap penyediaan roti ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau memberi inspirasi kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan kulinari. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.