'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Titab Anti Gagal - Fundraiserian

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Roti Titab Anti Gagal

Roti Titano

Adakah anda masih mencari idea Titanb yang unik, resipi roti yang sempurna? masyarakat sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang perlu difahami. dan kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah penyediaan tajuk "Langkah Mudah". Ia sangat lazat sehingga ia sangat sukar dan mudah untuk dimasak. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan lazat. Sememangnya roti titab yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa roti titab, bermula dari jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak ubat kumur yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu semua caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa untuk anda. Di bawah adalah gambar Roti Titab yang boleh anda jadikan inspirasi.

Baiklah, kali ini kita cuba, kita buat rotab titab sendiri di rumah. Mudahkan, hidangan ini boleh berguna untuk seisi keluarga. Anda boleh membuat Roti Titab dengan 4 bahan dan 5 langkah penyediaan. Berikut adalah peringkat penyediaan.

#telurantarabangsa # goldenapron2020 Salah satu menu yang suami suka makan. Pagi tadi Azni sudah agak lama menyiapkan titab. Semalam tiba-tiba teringat roti ni, nak makan. Pagi tadi Aznya buatkan roti ni untuk suaminya. Dia tersenyum melihat roti ini, kerana Azni sudah lama tidak membakarnya. Saya mula-mula belajar tentang roti ini apabila saya melihat cerita Matt Dan di TV ... Saya baru mengetahui tentang roti ini. Teruskan mencuba. Jangan salah faham, Azny, roti ni dari Kelantan @ Terengganu. Walaupun Azny tinggal di Perak, roti ini menjadi kegemaran Azny sekeluarga. Sangat mudah untuk memasak roti ini. Tetapi yang membuatkannya sedap dan istimewa ialah cara telur dimasak. Bila orang sini panggil telur bergetar sebab bergetar bila kita usik. Ckemi ckemi ckemi. Ia lazat. Lebih-lebih lagi bila kita makan kuning dengan penyepit..fuhhhh..cair..sebab

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat rotab titab:

  1. 2 keping roti putih
  2. 2 biji telur
  3. 1 sudu besar mentega/marjerin
  4. 1-2 sudu besar pelbagai

Langkah-langkah membuat roti titab

  1. Didihkan air. Masukkan telur ke dalam kuali bersama telur rebus tadi. Tambah air mendidih mengikut kadar jumlah telur yang kita gunakan semasa memasak. Tutup dan biarkan air panas habis sepenuhnya. Anda juga boleh merebus telur selama 5-6 minit.
  2. Sementara itu, sapu mentega/marjerin di sebelah roti. Kemudian bakar roti dalam periuk, bakar bahagian depan dan belakang.
  3. Letakkan roti di atas pinggan. Di tengah-tengah roti, pecahkan telur.
  4. Kemudian buat rentetan yang kaya pada keempat-empat penjuru roti.
  5. Ok, sedia untuk dihidangkan. Ia lazat. Permudahkanlah. Ia mudah disediakan. Semoga berjaya.

awak? Mudah, kan? Inilah cara membuat corong yang boleh anda praktikkan di rumah. Cubalah dengan baik!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.