Cara Gampang Membuat Roti bun telur inti sardin yang Lezat Sekali
Adakah anda masih mencari idea untuk membuat lumpia yang lazat dan unik dengan sardin? Dan ia adalah cara mudah untuk membuat lumpia sardin yang dicari oleh ramai pengguna di sekeliling kita kebelakangan ini, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet menggunakan Internet pada telefon mudah alih untuk melihat maklumat imej untuk pratonton. Dan kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah bagaimana untuk memperkenalkan cara membuat sandwic telur sardin asas, anda boleh memanjakan lidah anda untuk menjadikannya tidak terlalu sukar tetapi tidak juga mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Pukul sardin yang lazat juga mesti mempunyai bau dan rasa yang menyelerakan.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti lumpia sardin pada tahap tertentu, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara dihidangkan dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat lumpia sardin yang lazat di rumah kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi kepakaran anda. Berikut adalah gambar gulungan telur sardin yang boleh anda jadikan sebagai contoh.
Bilangan bahagian yang boleh digunakan untuk menyediakan lumpia dengan hati sardin ialah 4 orang. Jadi pastikan saiz hidangan cukup untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak lumpia dengan hati sardin dianggarkan sekitar 30 minit.
Baca Juga
Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna untuk membuat gulungan biji sardin sedia untuk digunakan. Anda boleh membuat sardin dengan 13 bahan dan 7 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Resepi ni saya buat untuk sarapan bersama keluarga. Saya membeli kek cawan ini. Kek ini kosong, jadi saya berimprovisasi untuk Kami. Ia seperti sandwic, bukan?
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat lumpia sardin:
- awak sardin
- 1 balang sardin
- 2 sudu besar minyak masak
- 1 biji bawang besar (potong dadu)
- 3 ulas bawang putih (kisar)
- 5 biji lada hijau (potong kecil)
- gulungan telur
- 20 keping roti
- 3 biji telur, jenis A
- 1 sudu besar tepung jagung
- perabot
- 1 biji cili besar (dihiris)
- daun salad
Gulung sardin
- Tumis bawang besar, lada hijau dan bawang putih.
- Buka tin sardin. Asingkan ikan sardin dengan kuahnya.
- Kemudian masukkan isi ikan ke dalam bahan yang baru digoreng tadi. tumbuk ikan sardin. Boleh perasakan dengan garam secukup rasa. Keluarkan dari haba dan simpan.
- Untuk memasak, pukul telur dalam mangkuk, masukkan tepung jagung dan gaul rata.
- Celupkan roti dalam telur. Panaskan minyak dan perangkan roti. Kemudian angkat dan baling.
- Apabila roti telah sejuk, potong bahagian atasnya kepada separuh. Jangan patahkan. Bahagikan sahaja pada separuh. Kemudian masukkan ikan sardin ke dalam roti.
- Anda boleh menambah cili dan salad ke dalam roti. Ia masih boleh dibentangkan.
Bagaimana mereka betul Cara membuat lumpia daripada hati sardin yang anda boleh buat di rumah. Selamat mencuba!