Bagaimana Menyiapkan Roti Sarang Lebah Anti Gagal
Masih mencari ilham. Langkah mudah untuk membuat roti sarang lebah yang unik dan lazat?, Langkah mudah untuk mengatasi kesilapan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon pintar, contohnya untuk memaparkan maklumat imej. Baiklah kali ini saya akan kongsikan panduan membuat roti sarang lebah bahasa Can Manjain untuk membuatnya tidak terlalu susah tetapi tidak juga mudah. Jika salah pemprosesan, hasilnya tidak memuaskan malah sedap. Roti sarang lebah yang lazat mesti mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.
Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa pane al favo, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga pemprosesan dan penghidangan. Jangan risau jika anda ingin membuat roti sarang lebah yang lazat di mana-mana sahaja, kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut ialah foto Roti Sarang Lebah untuk digunakan sebagai inspirasi.
Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan pada roti sarang lebah siap anda. Dengan 16 bahan dan 5 langkah penyediaan anda boleh membakar roti sarang lebah. Cara menyediakan hidangan.
#telurantarabangsa Roti induk pertama belajar di kelas kolej komuniti. Teruskan membakar roti kerana anak-anak suka makan roti ini. Syukur juga boleh menjadi sumber makanan jika boleh disediakan untuk dijual. Saya berharap dapat membantu lipas lain yang berminat untuk mencuba dan mengucapkan selamat maju jaya kepada semua. Malah mungkin ada yang berminat untuk menjualnya. banyak untung
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat roti sarang lebah:
- 500 gram tepung berprotein tinggi
- 1 beg Mauripan (11g)
- 100 gram gula
- 10 gram garam
- 1 biji telur
- 100 gram air
- 150 gram susu cair atau susu segar
- 75 gram marjerin atau mentega
- Untuk menerangi permukaan roti
- 1 biji telur
- 50 ml susu cair
- Untuk hiasan
- 1/2 sudu kecil bijan hitam
- 1 sudu kecil biji bunga kobis
- 1 sudu teh badam serpihan
- 1 sudu kecil biji labu
Cara membuat roti sarang lebah
- Rajah 1 Bahan roti. Campurkan semua bahan kecuali bancuhan susu dan air. Masukkan ke dalam bread maker, letak di atas doh (untuk menguli doh dan biarkan seketika)
- Uli sekejap dan masukkan bancuhan air susu. biarkan ia pudar ** Cadangan bagi yang tiada pembuat roti, uli guna mixer, uli lebih kurang 30-45 minit, uli lebih kurang 45 minit-1 jam kalau guna tangan, hingga doh sebati.
- Bentukkan doh dan masukkan ke dalam acuan. Ibu menimbang 30 g pasta. Pukul bersama telur dan susu untuk membentuk sayu yang boleh disebarkan di atas adunan.
- Keluarkan kilauan dan taburkan dengan hiasan.
- Bakar pada suhu 180 darjah selama 30 minit atau sehingga masak. **Please know your oven ya😘 *Nasihat kepada semua kalau tak nak masak semua pasta yang dah siap boleh bekukan pasta. Selepas doh siap dibentuk, letakkan di dalam peti ais dengan segera. Gloss dan hiasan tidak perlu digunakan terlebih dahulu. Jika anda ingin memakannya, keluarkan kira-kira 1 jam sebelum dibakar, biarkan doh mengembang semula, dan sayukan dan hiaskan. Kemudian bakar seperti biasa. Ini menjadikan roti kita lebih lembut. Untuk mencuba
Terima kasih kerana membaca resipi yang dipaparkan di sini. Semoga cara mudah membuat roti sarang lebah di atas dapat membantu anda untuk membuat makanan yang sedap untuk keluarga/kawan dan menjadi inspirasi jualan makanan. Perniagaan yang bagus!